Thursday, April 23, 2009

chris corner'ın fildişi kulesi

çekme kaset hiçbir zaman albüm download linki veren sitelerden biri olmadı, ve olmayacak. bunu yapan siteler var, ve iki yüzlülük yapmayacağım, ben de o sitelere giriyorum, mesele o değil zaten. download linki vermek üzerine kurulmuş blog'lardan olmayıp, albüm yorumlarının altına iki ya da üç şarkının linkini vermek başka bir şey. hem internet dediğimiz mecranın avantajlarını kullanan, hem yasal ve ahlaki sınırın makul tarafında kalan, dahası hem sanatçının hem de okuyanın işine yarayacak bir yöntem. bunu yapanlardan birisi 8/1, ki kendisi memlekette en sıkı takip ettiğim, en beğendiğim bloglar arasında.
...
birkaç hafta önce 8/1'de iamx'in yeni albümüne dair bir yazı yazdı, altında da dört tane şarkının linkini koydu. bu da, chris corner'ın albümün nete düşmesinden dolayı tepesinin attığı bir döneme geldi. bunu myspace'inde yazdığı bir yazıyla anlatmıştı zaten. ama kendisi işi gücü bırakıp google'da "iamx kingdom of welcome addiction rapidshare blogspot" diye aratıp aynı mesajı bu blog'lara da yorum olarak yazınca iyice saçmaladı. zira benzer sıkıntıyı hisseden grupların plak şirketleri mesaj attığında blogger'lar zaten siliyorlar linkleri.
....
bir müzisyenin sadece şarkılarıyla değil, kapağıyla, fotoğrafıyla, içindeki yazının fontuyla, her şeyiyle ilgilendiği bir albümün internette 1'ler ve 0'lardan ibaret hale dönüşmesine karşı üzülmesini anlayabilirim. ama 2009 yılında hala albümünün çıkışından önce internete sızmasını kaldıramıyorsa burada kendisinin kaldığı 1993 yılında acilen plütonyum bulup delorean'a atlamasının vakti gelmiştir. hele bu şikayetini blog'lara yazılar yazacak kadar uzatıyorsa, hakikaten acınası hale gelmiştir.
...
chris corner ikinci kez türkiye'ye gelecek birkaç hafta sonra. acaba kendisi burada çalmak için aldığı paraları saydıktan sonra durup düşünebilir mi, albümlerinin hiçbirinin bandrollü olarak yayınlanmadığı bir ülkede kendisini dinleyecek 1000 kişiyi konserine çekebiliyorsa bunun sebebi mp3'tür?
...
sinirim biraz geçti. akşam sinirlendikten sonra bu sefer de ingilizce bir mesajı herifin myspace'ine de atayım. belki "aksi yönde düşünen varsa onları da dinlemek isterim" derken samimidir.

1 comment:

  1. hihoo, gayet eski bir habere cok gecikmiş bir yorum yazacağım ama işin güzelliği de burda değil mi? (heheh neredeyse bir sene gecikmiş bir yorum!)

    neyse, efendim şahsen iamx'i epey geç keşfeden bir kişi olarak kendimi zatın muzigine gömülmüş halde buldum, az sonra konsere geldi bunlar -gecen hafta- tesadufki, kulise girdim filan derken, forumdu morumdu araştırdım konser sonrasında, veeee işte inanılmaz ama gerçek, sanki bulduğum forumdaki kişilerden biri yazmış bu yazıyı diye düşünmeme sebep olan, bahsi gecen eleştirileri (ve cok ama cok daha fazlasını) okudum tıpatıp. ve KESİNLİKLE KATILIYORUM. her ne kadar olayın sıcak takipçisi olmasam da...

    ahanda bu da gecen haftaki konsere rapor:
    http://kumruacaroglu.blogspot.com/2010/04/off-my-chest.html

    ReplyDelete