Saturday, December 5, 2009

2009 güncelleme #9: Yeah Yeah Yeahs - It's Blitz!

günümüzün en parlak prodüktörlerinden dave sitek, yeah yeah yeahs gitaristi nick zinner'a çok takılmış "it's blitz!"in kayıtları sırasında: "nick, sen rock'n'roll'un en iyi gitaristisin ama şimdi burada synth'lerden başka bir şey çaldığın yok!" bebek yüzlü gitaristin altı tellisini bir kenara bırakması new york'lu grubun başına gelen en iyi şeylerden birisi aslında. zira punk'tan ziyade disco'ya eğilimli "it's blitz!" yeah yeah yeahs'in en iyi albümü.
...
açılışta gelen "zero" zirvesine ağırdan yükselişiyle muhteşem bir şarkı, 2009'un da en etkileyici hitlerinden birisi. agresif "heads will roll" da onun aşağısında kalmıyor. electroclash hafiften irlanda etkili finaliyle "skeletons" da harika şarkılar. ama yeah yeah yeahs'in her albümünde yaptığı saçma işler burada da devam ediyor. "dull life" tipik bir "bu şarkı mı?" şarkısı. bazen karen o ve arkadaşları kendilerini stüdyoda kaybediyorlar galiba, yaptıklarını iyi bir şey zannedip yayınlıyorlar. ama koskoca dave sitek de "durun arkadaşlar" demiyor mu anlamıyorum. neyse, "teknik direktöre itiraz edebilecek yardımcı" teorisiyle ömrünü yiyen hıncal uluç olmayalım.
...
ilk yeah yeah yeahs kaydı "fever to tell" dağınıktı biraz, ama punk heyecanı ve ilk albüm enerjisi sayesinde güzeldi. "pin" ve "maps" güzelliğinde de iki şarkıya sahipti. ikinci albüm "show your bones"ta bütünlük vardı; o da baştan sona dinleniyordu ama hiti yoktu. "it's blitz!"de nihayet ikisini birlikte becerip en iyi işini vermiş oldu yeah yeah yeahs. ayrıca 2009'un en güzel albüm kapağını da ekleyerek.

No comments:

Post a Comment